Waarom Massage?

Van een massage word je gelukkig

Massage is in de eerste plaats ontzettend lekker. Maar wist je ook dat het heel gezond is? Massage is goed voor lichaam én geest en dat heeft een aantal redenen.

De onverdeelde aandacht die je krijgt, maakt dat je weer even helemaal tot jezelf komt en dat je lichaam zich weer herstelt. Even niet geven, maar alleen maar ontvangen. Ook wordt door massage de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Doordat je spieren na een massage goed doorbloed zijn voelen ze weer soepel en ontspannen. Dit alles doet veel goeds voor je immuunsysteem waardoor de kans op ziekte afneemt. Mooi meegenomen!

Een rijtje voordelen van massage:

  • vermindert stress*
  • stimuleert het geluksgevoel (vanwege de aanmaak van ocytoxine)
  • verhoogt je weerstand
  • stimuleert de doorbloeding (voedingsstoffen komen zo op de goede plek terecht)
  • ontknoopt (afvalstoffen worden verwijderd)
  • verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • geeft energie
  • werkt preventief
  • laat je weer tot jezelf komen
  • maakt je bewuster van je eigen lichaam

Voor: Probeer ervoor te zorgen, dat je niet gehaast aankomt; vertraag je pas en haal vast wat dieper adem. Als er dingen zijn waar ik rekening mee zou moeten houden, laat je me die dan van te voren even weten? Ik denk dan aan: zwangerschap, blessures of een aandoening. Doe ook vast je mobieltje uit..of laat ‘m eens thuis ;-)

Na: Plan als het kan, het eerste uur helemaal niets na de massage zodat je optimaal kunt nagenieten. Drink ook voldoende water of kruidenthee na je sessie, zodat je de losgemasseerde afvalstoffen je lichaam uit kunt laten stromen. Wie weet heb je wel zin om ergens lekker op een terrasje te zitten met een fijn boek om op die manier lekker na te genieten :-)

*Stress: tijdelijke stress is geen probleem. Het is zelfs nuttig als we moeten vechten of vluchten. We zijn daarop gebouwd. We beschikken over een oeroud stress-systeem waarmee we in penibele situaties adequeaat kunnen reageren. De hartslag gaat omhoog, de bloeddruk en de ademhaling nemen toe. Stresshormonen coritsol en adrenaline gieren door je lijf. Maar deze opperste staat van paraatheid moet niet te lang aanhouden, want dan keert het zich tegen je. Slijtage en verouderingsprocessen worden versneld en het risico op ziekte (disbalans) neemt toe. Dus zorg altijd voor een goede balans tussen actie en rust. Rust heeft echt nut; zo kan het lichaam weer herstellen.