Jouw gezondheid is een groot luxegoed

Jouw gezondheid is een groot luxegoed, en met een massage ondersteun je die gezondheid. Een massage zorgt niet alleen voor ontspanning en een vermindering van spierspanningen, maar verlaagt je bloeddruk en verbetert jouw slaap, en ook je stofwisseling verbetert.

Verder gebeurt er hormonaal veel tijdens een massage, zodat angst, stress, spanning, pijn en depressieve gevoelens afnemen. Kortom: door een massage verandert er zoveel in je hormoonhuishouding, dat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zit. Je bent je door de druk van de aanraking weer bewust van je lijf en je energie gaat beter stromen.
Wist je dat onder invloed van een stevige massage de samenstelling van je bloed verandert? Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt. En dat is gunstig, want witte bloedcellen helpen ziekteverwekkers in je lichaam te bestrijden en zo je immuunsysteem te versterken. Een massage bevordert ook je slaap. Je voelt je heerlijk ontspannen na een massage en daardoor val je niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper. Een goede nachtrust is goed voor je immuunsysteem. Tijdens de nacht zijn namelijk je lichaam en geest druk met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden. Ontspanningsmassage biedt jou verder ondersteuning bij het anders leren omgaan met je lichamelijke klachten. Hierdoor wordt er meer aan een structurele oplossing gewerkt, in plaats van tijdelijke pijnbestrijding. Dat gun je jezelf toch gewoon? Je kunt voor een ontspanningsmassage langsgaan bij Esther Fruytier, HBO-massagetherapeut en eigenaresse van Lady Massage. Wil jij je geestelijke en lichamelijke gezondheid verbeteren? Ga eens langs en ontdek hoe massage jou kan helpen!